bat.logo.stor.001

Etihad Stadium

Manchester City

Etihad Stadium är Manchester Citys hemmaarena sedan 2003. Deras ägare har satsat enormt mycket pengar på att göra dem till en toppklubb. Nu utmanar de om titeln varje säsong med ett otroligt stjärnspäckat lag. Kun Aguero, Kevin De Bruyne och David Silva, bara för att nämna några.

Manchester

Manchester är en gammal textilstad som är kända för sin textilindustri och det finns ett bomullstyg som är uppkallat efter staden. Staden har växt från en gammal industristad till en mer kulturstad. Manchester har blivit en levande stad som är känt för ett rikt kulturliv. 


Sevärdheter och aktiviteter

Manchester bjuder också på en väldigt trevlig kulinarisk upplevelse. Med mängder av restauranger från alla världens hörn finns det något för alla smaker. För det kulturella sällskapet finns även det häftiga Opera House of Manchester, Palace Theatre och O2 Apollo Manchester


Ett absolut måste för alla fotbollsälskare när man åker till Manchester är att besöka National Football Museum. En helt otrolig samling nostalgiska tröjor, bilder, utrustningar, tavlor, affischer och mycket mer, långt tillbaka i tiden.

Har du tid och pengar över så är det ett måste att åka till Trafford Centre vilket är Englands största shoppingcentrum. Här finns 280 butiker du kan shoppa i och för den som inte tycker om shopping lika mycket finns det även 60 restauranger och en bio.

Kollektivtrafik och transport

Det finns bara en flygplats i Manchester - Manchester Airport. När du landar här tar du dig enklast till centrum genom Metrolink eller vanligt tåg. Inne i staden färdas du enklast med spårvagn. Denna tar dig smidigt mellan de olika stadsdelarna. När du ska åka ut till Old Trafford kan du åka med Metrolink igen. Vi rekommenderar att köpa ett helgkort så att du smidigt kan hoppa av och på hur mycket du vill

Tryck HÄR för att läsa mer om staden Manchester eller om stadsrivalen Manchester United. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Manchester innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!