bat.logo.stor.001

Old Trafford

Manchester United FC

Manchester United är Englands mest framgångsrika lag sett till antalet ligatitlar. De har vunnit ligan 20 gånger och anrika FA-cupen 12 gånger. De har även fina meriter ute i Europa då de har vunnit Champions League tre gånger. United spelar sina hemmamatcher på mäktiga Old trafford som även kallas för ”The Theatre of Dreams” som har en kapacitet på 75 811 åskådare och oftast är fullsatt. Här får du uppleva fotbollsstämning i världsklass och det är en dröm för många fotbollsälskare att besöka Old trafford.

Med stjärnor som Romelu Lukaku, David De Gea och våra egna svenska superstjärnor Victor Nilsson Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic är det väldigt attraktivt för oss svenskar att åka och titta på Manchester United.


Manchester

Staden Manchester har strax över en halv miljon invånare. Det var en viktig stad för den industriella revolutionen med textilindustri och båthamnar. Staden har också satt en stor prägel på musikindustrin genom åren med band som The Smiths, Oasis och The Stone Roses. 

Sevärdheter och aktiviteter

Ett måste när du ska se på United är att besöka deras legendariska supporterpub Bishops Blaize. Här har hemmasupportrar samlats i årtionden för att sjunga, dricka öl och ladda upp tillsammans innan avmarsch mot Old Trafford, ett par stenkast bort.

Det finns en del godbitar att hämta i staden Manchester. Om du älskar shopping har du definitivt kommit rätt, här hittar du nämligen Englands största shoppingcenter - Trafford Centre med 280 affärer.
Även om du främst är i Manchester för fotbollens skull så kan de även va värt att se en teater på Royal Exchange Theatre som ligger mitt i centrala Manchester. Här har föreställningar med b.la. William Shakespeare, Tennesse Williams, Oscar Wilde och Noel Coward haft sina premiärer. 

Här finns också The National Football Museum. Ett helt fantastisk museum för en fotbollsälskare med samlingar och antikviteter från gamla matcher, lag och spelare. Det finns saker från varje årtionde långt bakåt i tiden. Det är verkligen en varm rekommendation att besöka detta, ni kommer inte att ångra er! 


Kollektivtrafik och transport

Det finns bara en flygplats i Manchester - Manchester Airport. När du landar här tar du dig enklast till centrum genom Metrolink eller vanligt tåg. Inne i staden färdas du enklast med spårvagn. Denna tar dig smidigt mellan de olika stadsdelarna. När du ska åka ut till Old Trafford kan du åka med Metrolink igen. Vi rekommenderar att köpa ett helgkort så att du smidigt kan hoppa av och på hur mycket du vill. 

Tryck HÄR för att läsa mer om staden Manchester.

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Manchester innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst! 

 

Atmosfären på Old Trafford.