bat.logo.stor.001

Liverpool FC

Klubben grundades 3 juni 1892 och hade sin mest framgångsrika period under 1970 och 1980-talet. Liverpool har vunnit ligan 18 gånger, vilket är näst flest gånger efter Manchester United. De har vunnit flest Champions Leaguetitlar av de engelska lagen, hela fem stycken där den senaste kom efter den kända vändningen mot A.C Milan i Istanbul.

Liverpool spelar sina hemmamatcher på Anfield som rymmer 54 074 åskådare och är nästan alltid fullsatt. Berömda sektionen bakom Anfields sydvästra mål är The Kop där hemmaklacken hör till. Liverpools traditionella färger är rött och vitt och har en klassisk sköld som klubbmärke. I klubbskölden finns en så kallad Liverbird som är en blandning mellan en örn och en skarv. Liverbirden är en symbol för staden Liverpool och ovanför skölden finns texten You’ll Never Walk Alone. Klubbens officiella hymn är just You’ll never walk alone och spelas inför varje hemmamatch där stämningen är välkänd när Liverpoolsupportrarna sjunger in laget innan avspark.

I Liverpool spelar storstjärnor som Roberto Firmino, Mohammed Salah och Sadio Mane. De har en av Englands bästa offensiva krafter, ihopkomponerade av stortränaren Jürgen Klopp.


Liverpool

Liverpool är en hamnstad i nordvästra England. 2008 blev staden utsedd till hela Europas kulturhuvudstad och faktum är att när människor från Storbritannien ska åka på semester, väljer de ofta att åka till just Liverpool. 

Här finns en väldig mix av kultur, kulinariska upplevelser och sevärdheter. Inte minst finns det mängder med bevis på stadens avtryck i musikhistorien. Liverpool är väl värt ett besök. Det finns massor med aktiviteter att göra både innan och efter match. 


Sevärdheter och aktiviteter

Om du åker till Liverpool och får tid över kan vi rekommendera ett besök på Museum Of Liverpool där du kan lära dig om hur sporten och kreativiteten har format staden. Där kan du få se scenen där John Lennon och Paul McCartney först träffades. 

The Beatles är stadens stolthet där alla medlemmar var födda i Liverpool och har influerat staden, vilket kommer märkas när du är i Liverpool. 
Här finns även ett Beatles museum - Beatles Story. En väldigt fräck upplevelse som är ett måste när du är i Liverpool på din fotbollsresa. 

Här kan du även hitta Englands största kyrka, Liverpool Cathedral som byggdes av ingenjören Sir Gilles Gilbert Scott. 


Kollektivtrafik och transport

Du tar dig enklast med antingen buss eller tåg. Saveaway-dagskort rekommenderas att köpa för 3,90 GBP, dessa gäller på både bussar och tåg. En annan trevlig transportmetod är cykel. Det finns cyklar att hyra längs med gatorna och är en trevlig aktivitet att ägna sig åt om du och ditt sällskap har tid över. Ta vars en cykel, cykla längs med hamnen och titta på omgivningen. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Liverpool innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst! 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-