bat.logo.stor.001

Arsenal

Arsenal grundades 1886 i London och är stadens mest framgångsrika lag. De har Tottenham och Chelsea som sina största stadsrivaler. Hemmamatcherna spelas på nya Emirates Stadium som rymmer 60 355 åskådare.

De har blivit engelska ligamästare 13 gånger och vann sin senaste ligatitel 2004 när svenska Fredrik Ljungberg spelade i laget. Arsenal vann ligan tre gånger mellan 1998-2004 men har haft svårt att vinna någon ligatitel sedan dess. De har vunnit anrika FA-cupen 13 gånger och är det laget som vunnit cupen flest gånger.

De har haft Arsene Wenger som tränare sedan 1996 och är deras mest framgångsrike tränare. Idag spelar stjärnor som Alexis Sanchez, Mesut Özil och Alexandre Lacazette i laget. De bjuder ofta på matcher med stort underhållningsvärde med mycket fart och tempo. Ett besök på Emirates kommer inte att göra dig besviken. 


London

Åker du till London för att se Arsenal spela fotboll men ändå vill se mer, finns även den möjligheten. London är nämligen den stad med flest Premier League-lag och förutom Arsenal så spelar Chelsea, Tottenham, West Ham, Crystal Palace och Watford alla i Premier League. Här finns även fler klassiska lag att se på i de lägre divisionerna som Fulham, Queens Park Rangers, Millwall och många fler.

London är en spännande storstad med mycket puls. Här samlas turister från världens alla hörn för att ta del av allt denna metropol har att erbjuda. Shopping, kulinariska upplevelser, sevärdheter, här finns någonting för alla!


Sevärdheter och aktiviteter

Är shopping någonting för dig kan vi verkligen rekommendera London. Längs med Oxford Street finns det mängder med shoppingcenter och hippa märken i fräcka butiker. London har det senaste inom mode och trender, varvat med urbaniserade märken och alternativa klädstilar. Det finns verkligen någonting för alla! Även Carnaby Street är känt för sina häftiga affärer och väl värt ett besök - ett stenkast från Oxford Street.

Du kan vandra omkring i mysiga Covent Garden där du kan hitta trendiga butiker, mysiga små cafeer och restauranger. En mer gemytlig känsla där du kan koppla av och strosa omkring.

Har du inte sett på de klassiska sevärdheterna som Big Ben, House of Parliaments och Westminster Abbey rekommenderar vi dig att göra det. Det är klassiska attraktioner som måste ses i alla fall en gång. 


Kollektivtrafik och transport

London har ett gigantiskt tunnelbanesystem som bör utnyttjas. Här tar du dig enkelt från station till station på kort tid. Väldigt smidigt. Ett tips är att köpa ett så kallat Oyster Card på internet innan dina avresa. Detta kort är laddat med pengar på förhand så att du bara behöver dra kortet för att kunna åka. Detta kort kan du få hemskickat i brevlådan innan du åker så att du är helt redo för din fotbollsresa!

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i London innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst! 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-

Tryck HÄR eller HÄR för att läsa mer om vad du kan se och göra i London.