bat.logo.stor.001

Stamford Bridge

Chelsea FC

Chelsea spelar sina hemmamatcher på Stamford Bridge, London. En alltid fullsatt arena med bra tryck på läktaren med dryga 41.000 supportrar. Antonio Contes lagbygge är fullspäckat med superstjärnor som Eden Hazard, Cesc Fabregas, Alvaro Morata och Pedro. Här är det garanti för fartfylld fotboll. Sedan Roman Abramovitjs intåg är Chelsea ständigt en titelutmanare som vill slåss om förstaplatsen. Med vinster i både Premier League och Champions League tillhör de nu Europas giganter. 


London

London är onekligen en väldigt trevlig stad att besöka och ett ständigt hett turistmål. Oavsett om det är shopping, mat, kultur eller sevärdheter som du är ute efter kommer du inte att bli besviken. Här finns verkligen någonting för alla. 

Med omkring 10 miljoner invånare är Englands huvudstad verkligen ett populärt resmål. Har du inte varit i London tidigare rekommenderar vi verkligen att du åker hit. Utöver din fotbollsresa finns massor av roliga aktiviteter för att hålla dig sysselsatt. 


Sevärdheter och aktiviteter

Den som är ute efter shopping kommer absolut inte att bli besviken. Den långa shoppinggatan Oxford Street erbjuder mängder av shoppingcenter och småbutiker med roliga saker som inte går att köpa hemma. Selfridges, Primark och Topshop måste besökas. 

Carnaby Street är även det ett måste för den som är sugen på trevlig shopping. Den är belägen i Soho i närheten av Oxford Street och är känd för sina många modebutiker. 

De mest klassiska sevärdheterna som Big Ben, House of Parliaments och Westminster Abbey ligger alla inom gångavstånd från varandra. Dessa är populära för turister och väl värda ett besök. Vill du ha en fräck utsikt över staden rekommenderar vi att ta en tur i London Eye. 

Vaxdockmuseet Madame Tussaud är även det värt ett besök. Kända personer från nutid och historia finns avbildade som vaxdockor. Här rekommenderar vi att köpa din biljett på internet innan du kommer dit. Detta för att undvika kön och bara kunna gå in när ni kommer fram. 


Kollektivtrafik och transport


London har ett gigantiskt tunnelbanesystem som bör utnyttjas. Här tar du dig enkelt från station till station på kort tid. Väldigt smidigt. Ett tips är att köpa ett så kallat Oyster Card på internet innan dina avresa. Detta kort är laddat med pengar på förhand så att du bara behöver dra kortet för att kunna åka. Detta kort kan du få hemskickat i brevlådan innan du åker så att du är helt redo för din fotbollsresa!

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i London innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst! 

Tryck HÄR eller HÄR för att läsa mer om vad du kan hitta på i London.