bat.logo.stor.001

Giuseppe Meazza

F.C Internazionale

Vill du se bra fotboll på en av världens mäktigaste fotbollsarenor? Då har du kommit rätt. Inter spelar sina hemmamatcher på Giuseppe Meazza som Interistas själv kallar sin hemmaborg för medan Milan supportrar kallar arenan för San Siro. Arenan tar ca 80.000 åskådare per match och är den största i Italien. Arenan delas mellan de båda Milano lagen. Inter spelar derby mot sina stadsrivaler A.C Milan och är ett av de hetaste derbyn som spelas i Europa.

Inters största rivaler är A.C Milan och Juventus, speciellt rivaliteten med Juventus har blivit värre efter Calciopoli skandalen.

Inter är ett av Italiens största lag och har tre Champions League-titlar och 18 Scudetto. Inters största merit är när de vann trippeln den historiska säsongen 2009/2010. Senast Inter vann ligan var var just säsongen 2009/2010 som tränades då av Jose Mourinho. Sedan den historiska säsongen har Inter haft rejäla motgångar med olika ägarbyten och dåliga placeringar i tabellen. Denna säsong verkar Inter på uppgång igen efter tränare Luciano Spalletti tagit över laget och stjärnor som Icardi och Perisic har kommit igång.


Milano

Inne i centrala Milano kan du besöka kända Piazza del Duomo, ett stort torg med restauranger,caféer
 och affärer. Katedralen är ett måste när du besöker Milano och en biljett för att komma in och titta kostar ca 17 kr. Milano är även Europas hetaste modestad och här kan du se både Italienska och internationella modeskapare skylta med sina nya kläder. Milanos höjdare är utelivet där du kan hitta mängder med nattklubbar, barer och restauranger. Vill du hitta det "typiskt italienska" finns det dock ingen anledning att spendera mer än ett par dagar i Milano.

Piazza del Duomo i fantastiskt solsken.

Sevärdheter och aktiviteter

Milano är modets huvudstad i ett land som är känt för sin klass och stil. Här klär man upp sig bara man går ut och handlar. Om sevärdeterna är få så finns det desto mer för den nöjeslystne shopparen. Med gott om stålar i fickan är Milano en kanonstad att semestra i. Shoppingen är kanon och restaurangerna underbara - men det kan bli precis hur dyrt som helst. Inte för att prisnivån generellt är så hög, utan för att det finns så mycket dyra grejor som inte finns hemma. De stora modegatorna finns kring via Montenapoleone, bara några hundra meter norr om il Duomo. Armani, Dolce & Gabbana, Exté, Ferragamo, Gucci, Missoni, Prada, Trussardi, Valentino, Versace and Vuitton är bara några av alla de flotta butiker du kan hitta i Milano.

I Milano finns det flera design- och konstmuseum och här kan du även få se Da Vincis nattvarden, ett tips är att du bokar biljett före besöket för att få se mästerverket. 
Navigli som är en stadsdel i Milano har fått smeknamnet Milanos Venedig efter de kanalklädda kvarteren sydväst om Milano. För den bekväme turisten finns det alternativ att åka sightseeingbuss runt om i staden och se olika sevärdheter för 170 kr där du får åka hur mycket du vill i två dygn.

Katedralen på Duomo di Milano.

Kollektivtrafik och transport

Tunnelbanan

Metron är det bästa sättet att ta sig fram i Milano. Det finns dock bara tre linjer (röd, grön och gul) så tunnelbanenätet täcker långt ifrån hela Milano. Tågen går mycket ofta under dagtid men slutar att gå strax efter midnatt. Ersättningsbussar trafikerar samma sträckor någon timme längre. Nedgångarna till metron är markerade med vita skyltar med ett rött M.

Spårvagnar
De orange-gula eller gröna vagnarna går kors och tvärs i staden. Linje 16 går hela vägen från centrum och stannar utanför Giuseppe Meazza/San Siro. På de flesta linjer finns en sen avgång efter klockan 02:00.


Så tar du dig till Giuseppe Meazza/San Siro
Det finns två sätt att ta sig till matchen, antingen tar du den röda tunnelbanelinjen till "Lotto" och går sedan två km därifrån till arenan. Observera att den röda linjen delar sig och har två olika ändhållplatser åt detta håll. Välj ett tåg med destination "Molino Dorino". Tunnelbanan rekommenderas för förstagångsbesökaren eftersom du då ser arenan på långt håll och riktigt kan överväldigas av storleken. Det är inga problem att hitta, följ bara folkströmmen och souvenirstånden.

Annars är spårvagnen nummer 16 (går från centrum) ett bättre val. Den stannar alldeles utanför stadion. 

Du kan enkelt flyga till en av Milanos flygplatser Malpensa eller Linate. Malpensa är regionens största flygplats och härifrån kan du åka tåg in till Milano med Malpensaexpress.  eller om du vill ha ett billigare alternativ kan du flyga till Bergamo som är en stad som ligger 40km från Milano. Därifrån kan du enkelt via tåg ta dig till Milano.


Vill du läsa mer om Milano eller om stadsrivalen Milan så klicka HÄR.

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Milano innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!