bat.logo.stor.001

Juventus Stadium

Juventus FC

Juventus är Italiens mest framgångsrika lag och har vunnit ligan över 30 gånger och spelar därmed med tre stjärnor på bröstet. Juventus spelar sina hemmamatcher på Italiens fräschaste arena, Juventus Stadium. Sedan de flyttade dit från deras gamla arena har de vunnit ligan varje år. Juventus har nu sex raka ligavinster och ser fortsatt starka ut. De tillhör den svartvita delen av Turin och spelar heta derbyn mot lillebror Torino.

Turin
 
Turin är Italiens fjärde största stad med nästan 1,7 miljoner invånare, inklusive tillhörande förorter. Staden är en av Italiens viktigaste industristäder med viktiga mekaniska industrier. Bland annat finns Fiats huvudfabrik och huvudkontor här. 

Sevärdheter och aktiviteter

I Turin finns det ett stort utbud av kultur, mat och sevärdheter. Här finns bland annat den så kallade Turinsvepningen. Detta är en linneduk som sägs vara den duk som användes vid Jesu liksvepning. Denna kan man se i den medeltida katedralen Duomo di Torino.

Egyptiska museet i Turin rekommenderas också att besöka. Dess samlingar tillhör de mest högklassiga och hjälpte redan på 1820-talet egyptologen Champollion att tyda hieroglyferna. Väl värt ett besök!


Ett måste när du besöker Italien är naturligtvis att äta äkta italiensk mat. Vi rekommenderar ett besök på Eataly. Den finns med på The Guardians topp 10 lista över restauranger att besöka i Turin. 

Via Roma är den klassiska shoppinggatan i Turin med de mest exklusiva butikerna med alla de stora kända italienska märkena som Gucci och Prada. Shoppa eller bara promenera omkring och beskåda de väl utsmyckade affärerna. 

Kollektivtrafik och transport

När du ska flyga till Turin kommer du att landa på flygplatsen Caselle som ligger i Caselle Torinese. Mellan Turins centrum och flygplatsen tar du enklast tåget, linje Turin-Lanzo Torinese som avgår från stationen Dora. 

Inne i staden åker du enklast med antingen tunnelbana eller spårvagn. Dessa system är helt nya då de invigdes till de Olympiska Spelen 2006. Vi rekommenderar att du köper ett helgkort som du kan använda hela din weekend. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Turin innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!