bat.logo.stor.001

Valencia CF

Valencia CF eller, Los Che som de också kallas, spelar sina hemmamatcher på Mestalla. Denna arena är känd för att ha bland de brantaste läktarna i hela världen. 

Valencia är en klassisk klubb i Spanien. De har vunnit La Liga sex gånger och Copa Del Rey sju gånger. Även ute i Europa är man ett klassiskt lag med fina meriter. Tre UEFA Cup-titlar, två UEFA Super Cup-titlar och en titel i Europeiska cupvinnarcupen. Speciellt i början av 2000-talet var Valencia en maktfaktor. La Liga vanns 2002 samt 2004. 2004 vann de också UEFA Cupen efter att ha slagit Marseille med 2-0. 

Åren efteråt har spelet hackat lite till följd av att man tappat många bra spelare till andra klubbar. Dock har tränare Marcelino García Toral fått rätt på laget till denna säsongen och man bjuder på en riktigt underhållande fotboll. 


Valencia

Staden Valencia är belägen i Levantebukten, vilket gör det till en kuststad. Det är Spaniens tredje största stad med omkring 800.000 invånare. Utöver din fotbollsresa finns det mycket trevligt att hitta på i Valencia.

Staden är känt för sitt berikande uteliv och stora kulturutbud. Den klassiska risrätten Paella härstammar också från staden och är ett absolut måste att prova. 


Sevärdheter och aktiviteter

I Mars varje år äger den största festligheten rum i staden, Les Falles. Då är det karnevaler, fyrverkerier, mat och dryck i mängder med över 100.000 personer som deltar. Detta till regionens skyddshelgon, St Josefs ära. Är det möjligt rekommenderar vi verkligen att du prickar in en match i Valencia mellan 15-19 mars, då Les Falles pågår. 

Den kända racingbanan Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, eller Circuit Ricardo Tormo som den också kallas, ligger strax utanför Valencia. Både MotoGP och Valencias Grand Prix går här. Även WTCC Race of Spain. Detta är en häftig upplevelse som du kan ägna dig åt under din vistelse i staden på din fotbollsresa. Det finns onekligen mycket att sysselsätta sig med.


Kollektivtrafik och transport

Du tar dig enklast mellan olika destinationer i Valencia genom att använda tunnelbanan. Det finns också bra busslinjer som du med enkelhet kan ta dig fram med. Från flygplatsen Manises kan du enkelt ta dig in till centrum. Antingen åker du flygplatsbuss eller så tar du metron. Stationen ligger precis utanför flygplatsen. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Valencia innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!