bat.logo.stor.001

Barcelona CF

Vill du åka på en fotbollsresa och kombinera det med en attraktiv stad? Ja då är Barcelona helt rätt för dig som ville se fotbolls i världslass och samtidigt besöka en av Europas bästa och trevligaste städer.

Barcelona spelar sina hemmamatcher på Europas allra största arena, Camp Nou. Arenan tar hela 99 354 åskådare och är en fantastisk arena som måste besökas. Arenan ser inte lika stor och mäktig ut när du står utanför eftersom arenan går under marken men när du stiger ut på läktaren tas du med storm över hur mäktig arenan är.
Barcelona FC är den stora klubben i Barcelona och storebror till lilla Espanyol som är stadens andra lag i La Liga.


Barcelona

Barcelona är en livlig stad där det finns hur mycket som helst att både göra och se utöver fotbollen. Turister från hela världen åker hit för att njuta av allt som bjuds på. Klimatet är varmt och skönt nästan året om och du kan både sola och bada några stenkast från centrum. En härlig mix av av avkoppling och puls av både stads- och nattliv. 

Sevärdheter och aktiviteter

Om du vill ha en fantastisk fin utsikt över staden ska du åka eller promenera upp till ett av de tre stora bergen som finns i Barcelona. Bergen Mont Juic, Parc Güell och Tibidabo bjuder alla på en otrolig utsikt över staden och havet. Även uppe i bergen är det otroligt fin natur och byggnader att beskåda. Ta en öl eller köp med egen Cava och tapas och sitt ner för en picknick med en mysig utsikt. Uppe på Mont Juic finns ett gammalt slott att besöka och en fantastiskt fin kaktuspark. 

Uppe på det största berget Tibidabo finns en kyrka och även ett nöjesfält. Det tar en stund att promenera upp hit och det krävs en del tid och energi men vägen upp dit och utsikten är oslagbar. Det finns ett enklare alternativ med tunnelbana och tåg som går ända upp till toppen för dem som vill ta den snabbare vägen.

Barcelona har också en fantastisk strand som är väldigt livad, här kan du sätta dig bland turister och locals och dricka öl, spela strandfotboll, volleyboll eller bara koppla av. Vill du ha det lite lugnare är det bara till att promenera ca 15 minuter iväg så hittar du delar där du bara kan koppla av och få sangria serverat direkt till strandstolen.

Vill du shoppa finns det stora möjligheter till det också. Ta en promenad genom La Rambla och gå genom kvarter som Raval, Gothic och El Born. I kvarteret El Raval hittar du många mysiga och trevliga barer som du bara kan sitta och hänga i. Här finns mängder av frukt- och grönsaksbutiker där du kan handla färska varor. Rosa Raval är en väldigt populär bar i kvarteret som serverar stadens bästa Mojito’s med flera olika smaker. Det brukar dock va fullsatt där så välj en bra tidpunkt eller va där i tid. Ett tips är att baren bredvid har samma ägare som serverar minst lika goda mojito’s och väldigt god mat på båda ställena.


Kollektivtrafik och transport

Det finns ett stort tunnelbanesystem som enkelt tar dig mellan olika destinationer, stora knutpunkter är Plaça Espanya, Plaça Catalunya och La Sagrera. Det finns även två nät med spårvagn. Ett trevligt alternativ för dig som samtidigt som du färdas vill se ännu mer av staden.

Om du landar på Barcelonas flygplats El Prat går det smidiga pendeltåg som tar dig direkt in till centrum. Landar du istället på Girona eller Reus kan du med enkelhet ta dig med transferbussar in till staden. Dessa finns lättillgängliga på flygplatsen när du landar. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Barcelona innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!