bat.logo.stor.001

Olympiastadion

Hertha Berlin

Hertha Berlin, med namn efter huvudstaden spelar sina matcher på mäktiga Olympiastadion. Kapaciteten uppgår till 76.000 personer. Här har Hertha spelat sina matcher sedan 1960 och sedan 1980 spelas även alla finaler i tyska cupen, DFB Pokal, här. 

Hertha är ett klassiskt lag i Tyskland, även fast man inte har så mycket meriter. Två stycken ligavinster, år 1930 och 1931. Även två cuptitlar under 2000-talet har mäktats med. 

Största stjärnan i laget, tillika kapten, heter Vedad Ibisevic. 


Berlin

Berlin är en väldigt trevlig stad att besöka. Utöver din fotbollsresa och vistelse på fantastiska Olympiastadion finns det massor att hitta på här. Berlin är en historisk stad, inte minst från andra världskriget. Vi rekommenderar att promenera till det som står kvar av Berlinmuren. En väldigt stark upplevelse att gå omkring och skåda, läsa och uppleva hur det var förr. Här samlas många människor för att få en större förståelse om hur historien gick till.

Precis intill ligger ett museum, med gratis inträde, där det finns väldigt mycket intressant information, bilder, texter och gamla ljudupptagningar från andra världskriget. Sannerligen en värt ett besök. Även Förintelsemonumentet är en plats som bör besökas, som står till minne för alla människor som fick sätta livet till. 

Utöver detta finns det massor med andra vackra, arkitektoniska byggnader. Vi rekommenderar ett besök till Brandenburger Tor. Det är ett monument som har blivit en symbol för staden. Det är en kombinerad stadsport och propylé. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Berlin innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!