bat.logo.stor.001

Santiago Bernabeu

Real Madrid C.F

Real Madrid CF är laget med flest ligatitlar i Spanien och laget med flest Champions League-titlar i Europa. Marängerna som laget kallas för på grund av sina vita tröjor spelar sina hemmamatcher på Santiago Bernabéu Stadium som tar 81,044 åskådare. 

I Real Madrid hittar vi storstjärnor som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Luka Modric och Gareth Bale. Ja listan kan göras lång på alla storstjärnor som spelar i Real Madrid och som tränas utav gamla storspelaren och legendaren Zinedine Zidane.


Madrid

Madrid har precis som de flesta stora europeiska huvudstäder många historiska och pampiga byggnader, breda avenyer och moderna shoppinggator. 


Madrid är Spaniens huvudstad och den största staden på den Iberiska halvön. Med 3,2 miljoner invånare i kommunen är man en av de folkrikaste städerna i hela EU. Staden har ett kontinentalt medelhavsklimat med varma och torra somrar och lite svalare vintrar. Ett väldigt behagligt klimat. Madrid har mycket turister från hela världen som kommer för att njuta av allt som denna stad har att bjuda på. Här finns allt från fotboll till shopping, matupplevelser och vackra sevärdheter. 

Bästa tidpunkten att besöka Madrid är under hösten och våren då vädret är lite svalare och mindre turister. Passande att fotbollssäsongen är igång då med va?

Sevärdheter och aktiviteter

Spaniens och Madrids mittpunkt är torget Puerta Del Sol. Det är runt henne som stadens mest intressanta delar formar sig i en cirkel. Runt omkring det här området hittar du massvis med shopping och framförallt second-hand shopping och mysiga kvarterskrogar. Här rekommenderas att äta äkta spansk tapas men det finns såklart alternativ från jordens alla hörn. Madrid är fullt av charmiga torg och två personliga favoriter är Plaza Santa Ana i kvarteren La Latina och Plaza Olavide i stadsdelen Chamberi.

Retiroparken är ett populärt ställe att bege sig till under helgerna. Där hittar du motionsslingor, gatumusikanter, mysiga uteserveringar och massa andra aktiviteter. Missa inte heller rosenträdgården eller att titta in i vackra Palacio de Cristal från 1887 där det hålls gratisutställningar
.

Om du är shoppingsugen ska du besöka Gran Via vilken är Madrids mest exklusiva shoppinggata där du hittar allt från märkesbutiker, biografer, restauranger, hotell och ett livligt nattliv.

Telefe’rico de Madrid heter stadens linbana där du bekvämt kan åka 40 meter upp över marken för att få se staden ur ett annat perspektiv. Här uppe får du dessutom se andra sevärdheter från en annan vy. Du kan köpa en enkel eller en tur och retur biljett för några euro och det tar cirka 10 minuter att komma upp till toppen. Har du tid över är detta absolut värt ett besök för att få se Madrid från ett annan vinkel.


Kollektivtrafik och transport


Flygplatsen i Madrid är en utav världens största flygplatser och heter Madrid Barajas. Här är det väldigt hektiskt med mycket folk och många avgångar. Det finns flera olika transportmedel för att ta sig in till staden från flygplatsen. För den bekväme är taxi ett alternativ men letar du efter något billigare alternativ kan du ta Renfetåget vilket också är det snabbaste transportmedlet från flygplatsen. Flygbussar och tunnelbana är också två andra alternativ men om du har mycket packning rekommenderar vi Renfetåget eller Taxi.

Väl inne i Madrid kan du enkelt ta dig runt med buss och tunnelbana, vi rekommenderar dig därför att köpa Tourist Travel Pass som är giltig för alla tåg tunnelbanor och bussar. Med Tourist Travel pass kan du dessutom välja om du vill ha 1, 3, 5 eller 7 dagar beroende på hur lång din vistelse är. Taxi är annars relativt billigt i Madrid jämfört med resten av Europas huvudstäder. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Madrid innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!