bat.logo.stor.001

Stadio San Paolo

SSC Napoli

Napoli grundades 1926 och spelar sina hemmamatcher på Stadio San Paolo som rymmer 60,240 åskådare. De har vunnit ligan två gånger och senaste gången var 1990 när deras största spelare genom tiderna spelade där, Diego Maradona. Maradona kom från Barcelona 1984 och spelade där till 1991. När han kom till Neapel var han dåtidens dyraste spelare och hjälpte Napoli att vinna deras första ligatitel. Han är numera klassad som gud i Neapel och det finns nog ingen som inte avgudar Maradona i Neapel.

Storstjärnan i Napoli idag är trotjänaren Marek Hamsik. Han är den som kommer närmast den status Maradona har i Neapel. Hamsik slog Maradonas målrekord och är nu den bästa målskytten i Napoli genom tiderna, men det är en ligatitel han behöver vinna med sitt Napoli för att nå den legendstatus Maradona har i Neapel.
Laget tränas utav Maurizio Sarri och har tagit Europa med storm med den bländande fina fotboll som Napoli spelar idag. Napoli har varit med och hotat om ligatiteln senaste åren men har inte kunnat rå på Juventus som vunnit ligan sex år i rad. Med stjärnor som Hamsik, Insigne, Callejon och Mertens hoppas alla Napolifans att det är deras år iår.


Neapel

Neapel är känt för namnet Sopstaden eftersom de har otroliga problem med sophanteringen där och det luktar sopor på många ställen i staden. Men låt dig inte luras utav det utan Neapel har mycket mer att erbjuda än bara underhållande och fantastisk fotboll. Neapel är en ruffig stad men vacker och farlig men samtidigt inbjudande. Förvirrande va? Ja här finns lite av allt och det gäller att hitta guldkornen i staden. Ett tips är att lämna värdesaker på hotellrummet och inte gå med tjusiga väskor på grund av kriminaliteten.
Det var i Neapel pizzan skapades så ett besök utan att äta Pizza går inte. Vanligaste årstiderna att besöka Neapel är höst och våren men det är ett populärt resmål året om.


Sevärdheter och aktiviteter

I Neapel får du smaka på fantastisk pizza i världsklass och vi kan verkligen rekommendera stadens mest berömda pizzeria - L'Antica Pizzeria da Michele. Där får du smaka på äkta italiensk pizza.
Du kan även ta en promenad i kvarteret Centro Monumentale. Här hittar du stadens pampigaste och vackra byggnader från den tid då Neapel var huvudstaden. Härifrån kan du även gå ner till strandpromenaden där du kan se den kända vulkanen Vesuvius sticka upp. Här kan du få uppleva en fantastisk solnedgång som ett perfekt avslut på din Neapelweekend.

Kollektivtrafik och transport

Du kan hitta flyg till bra priser som går direkt till Neapels flygplats som heter Naples Capodichino Airport och ligger 7km från centrala Neapel.
Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med buss. Du kan åka med lokaltrafikens linje ANM 35 eller med direktbussen Alibus, båda går till Piazza Garibaldi (enkelbiljett 1-3 euro). 

Möjligheten att ta sig till Napoli via Rom är också väldigt bra och ganska vanligt. I princip alla större flygbolag trafikerar Rom. 
Från Roms stora flygplats (Fiumicino) kan man sedan lätt ta sig in till Termini (Centralstationen) med tåg. Därifrån kan man med snabbtåg eller vanligt tåg ta sig till Napoli. Biljetter kan köpas på plats i Rom(Termini).

Väl inne i stadskärnan är det smidigast att ta sig runt till fots för att se alla fantastiska sevärda byggnader.
Vill du åka kollektivtrafiken i Neapel kostar en dagsbiljett 3 euro (ca 30kr) och man får då möjlighet att åka buss, tunnelbana och spårvagn.

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Neapel innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!