bat.logo.stor.001

Wanda Metropolitano

Atlético Madrid

Atlético Madrid spelar sedan säsongen 2017/18 sina hemmamatcher på nyrenoverade Wanda Metropolitano. Denna supermoderna arena har plats för nästan 70.000 personer.
Diego Simeones lag har verkligen steppat upp de senaste åren och tillhör Europas toppskikt utav klubbar. Efter nästan 20 år vann de La Liga 2014. De gick också hela vägen till final i Champions League 2014 och 2016. Med spelare som Antoine Griezmann, Fernando Torres, Gabi, Koke och Saul har man ett riktigt bra lag som spelar en fröjdig och underhållande fotboll. Lägg därtill att Atlético har ett av de bästa hemmastöden i hela La Liga med en fantastisk atmosfär, kommer du inte att bli besviken på ditt besök. 

Atlético spelar stadsderby mot storebrorsklubben Real Madrid. Dessa derbyn är verkligen något extra. Inramningen och uppladdningen flera dagar i förväg är otrolig. Det är en elektrisk känsla i staden när det vankas derby.


Madrid

Madrid har precis som de flesta stora europeiska huvudstäder många historiska och pampiga byggnader, breda avenyer och moderna shoppinggator. 

Spaniens och Madrids mittpunkt är torget Puerta Del Sol. Det är runt henne som stadens mest intressanta delar formar sig i en cirkel. Runt omkring det här området hittar du massvis med shopping och framförallt second-hand shopping och mysiga kvarterskrogar. Här rekommenderas att äta äkta spansk tapas men det finns såklart alternativ från jordens alla hörn. 
Puerta del Sol beskrivs som en av de livligaste platserna i hela staden. Här finns bland annat den kända statyn av björnen och arbutusträdet, som ingår i Madrids stadsvapen.

Bästa tidpunkten att besöka Madrid är under hösten och våren då vädret är lite svalare och mindre turister.

Sevärdheter och aktiviteter

Madrid är fullt av charmiga torg och två personliga favoriter är Plaza Santa Ana i kvarteren La Latina och Plaza Olavide i stadsdelen Chamberi.

Retiroparken är ett populärt ställe att bege sig till under helgerna. Där hittar du motionsslingor, gatumusikanter, mysiga uteserveringar och massa andra aktiviteter. Missa inte heller rosenträdgården eller att titta in i vackra Palacio de Cristal från 1887 där det hålls gratisutställningar.


Är du ute efter shopping och långa promenadstråk ska du besöka Gran Via. Här finns allting du önskar i form av shopping, restauranger och caféer. Är du ute efter mer historia och kultur ska du besöka kvarteret La Latina. En väldigt karakteristisk stadsdel med trånga gator och stora torg. Detta är numera ett av de viktigaste områdena för konstnärer, turister och nöje i staden. 

Här kan vi rekommendera att ta sig tid att beskåda kyrkan San Andrés och det historiska San Isidro-muséet. 


Kollektivtrafik och transport

Flygplatsen i Madrid är en utav världens största flygplatser och heter Madrid Barajas. Här är det väldigt hektiskt med mycket folk och många avgångar. Det finns flera olika transportmedel för att ta sig in till staden från flygplatsen. För den bekväme är taxi ett alternativ men letar du efter något billigare alternativ kan du ta Renfetåget vilket också är det snabbaste transportmedlet från flygplatsen. Flygbussar och tunnelbana är också två andra alternativ men om du har mycket packning rekommenderar vi Renfetåget eller Taxi.

Väl inne i Madrid kan du enkelt ta dig runt med buss och tunnelbana, vi rekommenderar dig därför att köpa Tourist Travel Pass som är giltig för alla tåg tunnelbanor och bussar. Med Tourist Travel pass kan du dessutom välja om du vill ha 1, 3, 5 eller 7 dagar beroende på hur lång din vistelse är. Taxi är annars relativt billigt i Madrid jämfört med resten av Europas huvudstäder. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Madrid innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!