bat.logo.stor.001

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Sevilla FC kommer från staden Sevilla som ligger i området Andalusien. Klubben har endast en titel i La Liga från säsongen 1946. Däremot har det gått betydligt mycket bättre i Europeiska cuper. Sevilla är nämligen den klubb med flest titlar i Europa League, fem stycken. År 06, 07, 14, 15 och 16. 2006 vann man också UEFAs Supercup. 

Sevilla spelar sina hemmamatcher på Ramón Sánchez Pizjuán med plats för nästan 43.000 personer. Hemmafansen tillhör några av Spaniens bästa. De skapar en fantastisk inramning när laget spelar med både sång och tifo. Sevilla spelar sina derbyn mot stadsantagonisterna Real Betis. Detta derby anses vara ett av de hetare i hela Spanien och stämningen kring dessa matcher är helt otrolig. 

Utöver att se på fotboll finns det mycket mer att se och göra i Sevilla. Staden är den varmaste i hela Spanien så klimatet är väldigt njutbart. Vill du se på sevärdheter rekommenderar vi Alcázar, det är det kungliga palatset i Sevilla. Även Catedral de Santa María de la Sede, som är världens största romersk-katolska katedral är mäktig att beskåda. Den tog nästan 100 år att bygga och är verkligen spektakulär. 

I staden finns också Christofer Columbus gravgård. Det var nämligen från Sevilla som färden gick som senare ledde till upptäckten av Amerika.

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Sevilla innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst! 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-