bat.logo.stor.001

Estadio San Mamés

Athletic Bilbao, från staden Bilbao i Baskien, räknas som en av Spaniens tre stora klubbar, efter Barcelona och Real Madrid. Man är också tillsammans med de två lagen de enda tre som aldrig åkt ur La Liga. Bilbao vann Spaniens första mästerskap, år 1902. Sedan dess har klubben vunnit ligan sju gånger till och Copa Del Rey hela 23 gånger. 

Bilbao spelar sina hemmamatcher på San Mames med plats för strax över 53.000 åskådare. Här skapar baskerna en häftig atmosfär tillsammans för att heja fram sitt lag som brukar bjuda på härliga tillställningar. Lagen har blivit kända för att nästan enbart ha spelare som är födda i Baskien-regionen. 

Staden Bilbao är en hamnstad med ungefär en halv miljon invånare. Utöver att besöka San Mames finns det en rad roliga saker att hitta på i Bilbao. Är du intresserad av konst är ett besök på Guggenheimmuseet ett måste. 

Bilbao är beläget i en dal, omringat av berg och kullar. Artxanda är ett av bergen och är ett häftigt utflyktsmål. En bergbana tar dig 400 meter upp på berget och kommer att bjuda på en helt makalös utsikt över hela staden. Detta rekommenderar vi starkt, en otrolig upplevelse. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Bilbao innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst! 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-