bat.logo.stor.001

Veltins-Arena

Schalke 04

Schalke 04 är ett av de mest klassiska lagen i Bundesliga. De har varvat mästerskap med förflyttningar upp och ner i divisionerna. De senare åren har de dock funnits med i toppen av Bundesliga. Sedan länge är det Borussia Dortmund som är Schalkes största antagonister. De båda är hemmahörande i Ruhrområdet. Dessa derbyn tillhör Europas allra hetaste och bjuder på en helt otrolig atmosfär som är sällan skådat på andra arenor runt om i Europa. 

Schalkes hemmafans är kända för att bjuda upp till trevlig atmosfär med både sång och tifo. Vi kan starkt rekommendera ett besök på Veltins-Arena där nästan 63.000 tyskar sjunger fram sitt lag. 


Gelsenkirchen

Schalke kommer från staden Gelsenkirchen som ligger i Ruhrområdet. Denna gamla gruv- och kolstad har nästan 300.000 invånare. 

Staden har mycket historia att bjuda på. Utöver din fotbollsresa kan du hitta på och göra en massa roliga saker. Som den gamla gruvstad man är finns det intressanta föremål att se. Till exempel Zeche Zollverein, en före detta aktiv stenkolsgruva. Denna gruva finns med på Unescos världsarvslista. Här finns en 55 meter lång inglasad rulltrappa som leder besökare 24 meter upp i luften till det gamla koltvätteriet. Även RuhrMuseum finns att besöka här. 

Nordsternpark är en trevlig park att strosa omkring i, särskilt på vår och sommar. Den ligger bland de övergivna kolgruvorna. Det finns massor av saker att göra för barn och familj. Restauranger, lekplatser och barer. Helt klart värt ett besök på din fotbollsresa. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Gelsenkirchen innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!