bat.logo.stor.001

Volksparkstadion

Hamburg SV

Hamburg SV är ett lag från staden med samma namn. HSV som laget också kallas är det enda laget i Bundesliga som spelat samtliga säsonger i Bundesliga sedan den startade 1963. HSV tillhörde Europas toppskikt av klubbar i slutet av 1970-talet och början av 80-talet med en seger i Europacupen 1983. Hemmamatcherna spelas på Volksparksstadion med plats för 57.000 åskådare. 

Senare år hat HSV hackat rejält och vissa säsonger har man varit nära på att trilla ur högstaligan. Detta är dock ingenting som hämmar hemmafansen då det bjuds på trevlig stämning match efter match. HSV är det stora laget i Hamburg och derbyn spelas mot FC St. Pauli, som dock inte spelar i högstaligan. 

När ni besöker Volksparkstadion rekommenderar vi ett besök på HSVs eget museum som de har byggt i anslutning till stadion. HSV har en fantastisk historia både sportsligt och hur de grundades. Väl värt ett besök!


Hamburg

Staden Hamburg är otroligt trevlig. När du åker hit för att se på HSV kommer du verkligen att kunna underhålla dig själv både före och efter match. Hamburg är Tysklands näst största stad med nästan tre miljoner invånare, förorter inkluderat. Ekonomiskt och kulturellt utgör man ett centrum för hela norra Tyskland. Eftersom Hamburg är en hamnstad finns här stränder som är flera kilometer långa. Vi rekommenderar Blankenese Strand i den exklusiva stadsdelen Blankanese. 

Det finns mänger av restaurangen med mat från alla världens hörn. Mängder med krogar och pubar och ett väldigt aktivt nattliv. 

Varför inte ta en visit för att beskåda St Peterskyrkan? Hamburgs äldsta församlingskyrka. Den är belägen mitt på den centrala affärsgatan och kan bestigas genom 544 trappsteg, 123 meter. Från kyrktornet längst upp får du en fantastisk utsikt över hela staden. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Hamburg innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst!