bat.logo.stor.001

St James' Park

Newcastle United FC

Newcastle är ett klassiskt engelsk lag från norra England. The Magpies, som de också kallas, spelar sina hemmamatcher på St James Park, med plats för 52.000 personer. Genom åren har fyra titlar bärgats där man stått som engelska ligamästare. Därtill sex FA-cuptitlar och UEFAs Intertoto Cup. Ingen fotbollsälskare kan ha missat Newcastle-sonen Alan Shearer som spelade i klubben mellan 1996 och 2006. Han är mesta målgörare i Newcastle någonsin och har nu efter karriären ett ambassadörsuppdrag inom kubben samtidigt som han arbetar som fotbollsexpert för BBC. 

När The Magpies marcherar in på St James Park gör man det till tonerna av Mark Knopflers "Going Home". När låten börjar spelas reser sig Newcastlefansen upp och hedrar spelarna som är på ingång. Här är verkligen en klassisk engelsk supporterkultur. Supportrar som stöttat sitt lag i vått och torrt. Divisioner upp och divisioner ner. 

Nuförtiden heter stjärnorna Dwight Gayle, Ayoze Perez och Jonjo Shelvey. 

Newcastle upon Tyne

Utöver klassisk brittisk miljö och atmosfär finns det mycket historia i staden. Namnet Newcastle kommer från när normanderna byggde träslotten New Castle, år 1080. Slottet står idag inte kvar, men strax innan 1200-talet byggdes Newcastle Castle för att hedra stadens minne.

Sevärdheter och aktiviteter

Här finns också mängder av muséer. Bland annat The Discovery Museum. Staden Newcastle var en stor del av världens industrialisering och här finns massor att lära. Gratis inträde, barnvänligt och en trevlig aktivitet för hela sällskapet. Tidigare nämnda Newcastle Castle är också värt ett besök, för att ta del av stadens rika historia. 

Saint Andrew's Church från 1000-talet finns att besöka, likaså den gotiska katedralen Saint Nicholas, från 1300-talet. Även den lite modernare och nyare Saint Mary's Cathedral. Newcastle har minst sagt mycket anor från förr som är mäktiga att beskåda. 

Här finns naturligvis åtskilliga klassiska engelska pubar och gator att strosa omkring emellan. Ta en promenad, stanna till på diverse hak och ta del av den klassiska engelska kulturen. 


Kollektivtrafik och transport

Newcastle har ett tunnelbanesystem - Tyne and Wear Metro, med denna är den enkelt att ta sig från punkt A till punkt B. Förköp ett Pop Card på nexus.org.uk så är du förberedd och kan åka vart du vill, när du vill. 

Hos Skyscanner kan du jämföra priser på både flyg och hotell i Newcastle innan du bestämmer dig för vilket som passar dig bäst! 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-