bat.logo.stor.001

Speltips: Bayern München v Besiktas - 20/2

Spel från hörnmarknaden.

Champions League är tillbaka med ännu fler åttondelsfinaler och på kvällens schema hittar vi Bayern München v Besiktas och Chelsea v Barcelona. Detta speltips hämtar vi från den förstnämnda kampen.

 


Bayern München, Tysklands gigant kvalificerade sig från gruppspelet som tvåa i Grupp B efter PSG. Besiktas stod då för lottningen i form av vinnare av Grupp G. En mardrömslottning för turkarna. 

Hemma i Tyskland leder Bayern Bundesliga med hela 19 poäng och man kan avgöra serien rekordtidigt. De kan med andra ord fokusera till 100% på Champions League, och frågan är om inte tyskarna är en av de starkaste kandidaterna till en finalplats? Just nu har Bayern inte mindre än 15 raka segrar i alla tävlingar, otroligt imponerade. Jupp Heynckes inträde gav sannerligen effekt. 

Besiktas vann som tidigare nämnt Grupp G, före lag som Porto, RB Leipzig och Monaco. Väldigt imponerande för att inte säga oväntat. Nu står de dock inför en massiv uppgift! Hemma i Turkiet ligger man på en fjärdeplats och det ser svårt ut att kunna försvara sin ligatitel. Härnäst väntar ett stekhett derby mot Fenerbahce, dock är det ingenting vi fokuserar på i denna rek då vi tror att turkarna vill visa upp sig på sin bästa sida i världens finaste turnering. 

I denna match fokuserar vi på hörnorna. Låt oss titta lite närmare på statistiken. 

I Bayerns tre hemmamatcher i gruppspelet fick vi se 8,15 och 14 hörnor. 
Bayerns hörnsnitt per match i alla tävlingar: 10,26. 

I Besiktas tre bortamatcher i gruppspelet fick vi se 15, 12 och 14 hörnor. 
Besiktas hörnsnitt per match i alla tävlingar: 11,23.

Vad som blir ännu mer intressant här är matchbilden. Bayern har bara hållit nollan i en av sina åtta senaste hemmamatcher. Besiktas kommer nödvändigtvis inte att göra mål ikväll, men de kommer säkerligen kunna ställa till det en del för sina motståndare och tvinga dem att trycka på framåt, vilket kommer leda till en och annan hörna. Med Robben och Ribery som susar fram på kanterna brukar vi få se inlägg på inlägg vilket resulterar i en del hörnor. 

Besiktas har bara förlorat två av sina 13 senaste matcher. De vann faktiskt alla sina bortamatcher i gruppspelet. Helt annat motstånd nu, dock. 

Vi tror på en klar Bayern-vinst här, men Besiktas kan stå emot en stund i början vilket tvingar Bayern till en hård press. Tyskarna tycker också om att rivstarta sina matcher i ett högt tempo, vilket kan leda till att ett antal hörnor trillar in relativt tidigt. 
Vi ser ett klart värde i att matchen kommer att innehålla över 10,5 hörnor. Bethard betalar 1,73 gånger insatsen för detta. 

Ett trevligt kombospel som finns att hitta hos Unibet är Bayern München att vinna och över 10,5 hörnor i matchen till fina dubbla degen. 

Förväntade startelvor (WhoScored)

4-2-3-1
Ulreich
Alaba, Hummels, Boateng, Kimmich
Vidal, Tolisso
Ribéry, Rodríguez, Robben
Lewandowski

4-2-3-1
Fabri
Adriano, Pepe, Tosic, Gönül
Arsian, Hutchinson
Babel, Talisca, Quaresma
Negredo

 

Bayern München - Besiktas
Spel: Över 10,5 hörnor / Bayern vinner och över 10,5 hörnor
Odds: 1,73 / 2,0
Spelstopp: 20/2 20.45
Bolag: Bethard / Unibet
Arena: Allianz Arena
Domare: Ovidiu Hategan

Kommentera gärna: