bat.logo.stor.001

Speltips: Sjachtar Donetsk v Roma - 21/2

Vi väljer sida i Ukraina!

De sista förstamötena av åttondelsfinalerna spelas under onsdagen. Vi blickar mot Ukraina för mötet mellan Sjachtar Donetsk och Roma och levererar ett trevligt speltips!

 


Sjachtar gjorde ett fint gruppspel och slutade tvåa i Grupp F. Efter Man City och före både Napoli och Feyenoord. Hemma i Ukraina leder man ligan före konkurrenten Dynamo Kiev och det återstår att se om man försvarar sin ligatitel. Den ukrainska ligan har haft uppehåll och efter omstarten av serien slog man på stort och vann med hela 5-0 direkt. 

En av de största positiva faktorerna för Sjachtar är att man fick behålla Fred, som var väldigt nära Man City. En otroligt viktig spelare! I övrigt är Sjachtar som vanligt ett influerat lag utav sydamerikaner: Taison, Patrick, Bernard, Ismaily, Fred och Ferreyra. Man är väldigt spelskickliga och det är ingen slump att man är så duktiga i både inhemska ligan och att man också ställer till det för de flesta lagen i Europa-spel. 

Dessutom är man väldigt vassa hemma i Ukraina. I gruppspelet togs 3/3 vinster, bland annat då mot Napoli och Man City - väldigt starkt! 

Sjachtar Donetsk v Napoli 2-1
Sjachtar Donetsk v Feyenoord 3-1
Sjachtar Donetsk v Man City 2-1

För Romas del är formen fin. Tre raka vinster - Verona, Benevento och Udinese. Dessförinnan hade man en vinstfri sträcka på hela sju matcher. Roma vann imponerande sin grupp före lag som At Madrid och Chelsea. 

Ser vi på Romas bortaspel i gruppspelet hittar vi följande resultat:

Qarabag v Roma 1-2
Chelsea v Roma 3-3
At Madrid v Roma 2-0 

Starkt att göra tre mål på Stamford Bridge medan vinsten mot Qarabag bara skulle lösas. Överlag är det mycket intressant att kika på Romas bortaform i Champions League - endast en av de 13 (!) senaste matcherna har vunnits, alltså den mot Qarabag. Man trivs helt enkelt inte så bra på bortaplan i Europa. 

Vi ser det som troligt att gästerna är nöjda med ett oavgjort resultat och kommer säkert inte att förta sig - istället riskminimera. 

Vi tror däremot att Sjachtar har en bra chans, underskattade som de alltid är, att ta tre pinnar i denna match. Hemmaplansfördelen väger väldigt tungt här! Vi väljer att spela Sjachtar Draw No Bet, då får vi pengarna tillbaka vid oavgjort. Bethard erbjuder fina 1,76 gånger fliset på detta lir!

 

Speltips

Sjachtar Donetsk - Roma
Spel: Sjachtar DNB
Odds: 1,76
Spelstopp: 20.45
Arena: Oblasny SportKomplex
Bolag: Bethard

Kommentera gärna: