bat.logo.stor.001

Speltips: Atletico Madrid v Leganes - 28/2

Ett formtoppat Atleti. Vi har hittat dagens bästa speltips

Atletico Madrid tar emot Leganes hemma på Wanda Metropolitano. Hemmalaget fortsätter att jaga Barcelona - och löser väl tre pinnar här?

 


Vi hittar Atleti alltjämnt bakom Barcelona, som tvåa i ligan och sju poäng bakom serieledarna. Formen är väldigt trevlig just nu med hela sju raka vinster. Senast en total överkörning borta mot Sevilla (2-5). Dessförinnan säkrade man också avancemang i Europa League genom att slå ut FC Köpenhamn. 

En styrka hos Simeones mannar är hemmaspelet. På Metropolitano är man obesegrade och har dessutom hållit nollan i fem av de sex senaste hemmamatcherna. På totalt 12 hemmamatcher har man endast släppt in fyra mål. Starkt! 

För Leganes är formen däremot inte lika upplyftande. Sju matcher utan vinst. Fyra förluster och tre kryss. De parkerar just nu på 14e plats i tabellen och det ska egentligen inte vara någon risk att bli indraget i en bottenstrid. De kommer alltså att trampa runt i ingenmansland. Bortaspelet är ingen höjdare för Leganes. De har misslyckats med att göra mål i sex av åtta av de senaste bortamatcherna i ligan. De är också utan vinst i de nio senaste bortamatcherna. 

Som om inte detta skulle vara huvudbry nog för Garitanos manskap. Idag saknar man också ett par viktiga pjäser. Både CM Ruben Perez och CB Siovas är avstängda. 

Det är även inte helt otänkbart att Leganes har fokus på annat håll. På lördag möter de Malaga, tabelljumbon. Desto större chans att ta poäng i den matchen än borta mot Atleti. 

Hur har det sett ut inbördes när Atleti spelat hemma? Senast vann dem med 2-0 och faktum är att Atleti har hållit nollan i sex av de senaste åtta inbördes mötena mot Leganes. 

Vi ser helt enkelt inte att Leganes ska ha någonting att hämta här. Atleti löser denna vinst komfortabelt, därför väljer vi att spela Atleti -1,5. Vinst på spelet vid minst en tvåmålsvinst. Detta får vi hela 1,92 gånger fliset. Den hugger vi! 

 

Speltips

Atletico Madrid - Leganes
Spel: At M -1,5 asian handicap
Odds: 1,92
Spelstopp: 21.30
Bolag: LeoVegas
Arena: Wanda Metropolitano 


Skrivet av: Der Kaiser
 

Kommentera gärna: